Az önkormányzatiság 25. évfordulója Tégláson

Június 30-án ünnepelte Téglás Önkormányzata fennállásának 25. évfordulóját, hiszen 1991-ben ezen a napon ült össze első ízben az első téglási képviselő-testület, miután lakossági kezdeményezésre kivívták a település önállóságát. 


Az eltelt negyedszázad alatt bekövetkezett változásokra, az azokhoz vezető útra, a mögötte lévő munkára emlékeztek a szervezők és a résztvevők. Az ünnepi megemlékezés kezdetén Tasó László államtitkár köszöntötte a képviselő-testület egykori és jelenlegi tagjait és minden meghívott vendéget, aki segítette és segíti az önkormányzat munkáját. A rendezvényen jelen volt  dr. Gyarmathy Kálmán, Bocskaikert egykori polgármestere és Béres László, Hajdúhadház egykori polgármestere is, akik a település-összevonás nehézségei mellett az együttműködés erejéről, fontosságáról beszéltek.

Czibere Béla polgármester megemlékezett elődjéről és kollégájáról, néhai Csobán József polgármesterről, valamint a képviselő-testület elhunyt tagjairól. Az önkormányzat a 25. évforduló tiszteletére emléktáblát helyezett el  a Polgármesteri Hivatal falán, melyet Dr. Gál György jegyző és Czibere Béla polgármester avatott fel, Molnár Csilla református lelkész áldott meg, s Urgyán Antal görög katolikus parókus és Figeczki Balázs római katolikus plébános szentelt fel. Ezt követően a szervezők ünnepi műsorra invitálták a lakosságot, melyben először helyi fellépők adtak színvonalas műsort:  a Pedagógus Énekkar Varga Miklós karnagy vezetésével, a Vámosi István vezette  Ördögmotolla Néptáncegyüttes, majd Sándor Sára  modern tánca kápráztatták el a közönséget. Ezután a szomszédos települések produkciói következtek, a Bökönyi Asszonykórus énekelt, az Újfehértói Fúvósegyüttes zenélt Hotzi Péter karnagy vezetésével, majd Varga Miklós tanár úr zongorakísérete mellett 3 hajdúhadházi diáklány: Rostás Éva, Lakatos Evelin és Balogh Barbara énekelt. A vendégfellépők között nagy sikert aratott az iskolai baptista angol nyelvi táborban oktató vendégtanárának  zongorajátéka.

Nagy szeretettel fogadták a nézők a téglási származású, csodás hangú Varga Kinga énekesnőt.

Az ünnepi nap méltó zárása volt Varga Miklós énekes,  rockzenész  műsora, aki dalaival egyaránt hangsúlyozza az európaiságot, a magyarságot, az együvé tartozást.

(Különleges véletlen, hogy egy rendezvényen két azonos nevű művész is fellép, de ezen a napon a téglási színpadon két Varga Miklós is szerepelt: a téglási művésztanár és az országszerte népszerű előadóművész.)

 

A rendezvényről készült fotóalbumot itt megtekinthetik:

az önkormányzatiság napja

 

';