Városi gyermeknap

Vasárnap a város főterét lepték el a gyerekek és hozzátartozóik, hogy együtt töltsenek el rengeteg játékkal, vidámsággal,
sok-sok mosollyal fűszerezve egy kellemes napot.


Óriáscsúszda, tambulin, csocsó, ugrálóvár, lufihajtogatás és kézműves foglalkozás várta a gyerekeket.
A szervezők és közreműködők között a Polgármesteri Hivatal munkatársai mellett ott voltak a Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény dolgozói, Tóth Imréné óvodapedagógus, valamint két, rendkívül lendületes ifjúsági civil szervezet, a Nyugattól Keletre Egyesület és az Aktív Európai Fiatalokért Egyesület is, a biztonságról pedig a Városi Polgárőr Szervezet gondoskodott.
A Látássérültek Észak-Alföldi Regionális Egyesületének helyi csoportvezetője, Nagy György szemléletes módon mutatta meg a gyengéltátók és vakok problémáinak leküzdési módjait.
Nagyon népszerűek voltak a sportvetélkedők is, folyamatos volt a jelentkezés a zsákban futásra, a hulahopkarika- és ugrókötélversenyre, no meg a rögtönzött futóversenyekre is.
Emellett egy mini, ám annál színesebb bolhapiacon böngészhettek a „kincsvadászok”.
Első ízben rendeztük meg a városi gyermeknapot, de az érdeklődők száma, kitartása és a mosolygós, a közös játékba belefeledkezett arcok azt mutatták, hogy érdemes volt, és jövőre még több játékkal várjuk majd a gyerekeket és hozzátartozóikat.

 

';